Wie ben ik?

Ik heb 20 jaar geleden bewust gekozen voor een specialisatie in de kinderdiëtetiek. Ik vind werken met en voor kinderen (en hun ouders) uitdagend en inspirerend. Vanuit mijn besluit om alleen op kinderen en ouders te focussen heb ik verdiepende kennis en kunde opgedaan. Gelukkig staat het ervaar- en leerproces nooit stil en vergaar ik nog steeds nieuwe inzichten en vaardigheden. Werken met en voor kinderen vraagt flexibel durven en kunnen denken, creativiteit, geduld en doorzettingsvermogen. In de praktijk betekent dit dat maatwerk essentieel is.

Vanuit mijn werk heb ik contacten opgebouwd met relevante samenwerkingspartners waaronder Friese kinderartsen, jeugdartsen en huisartsen, Revalidatie Friesland, KINNIK CAGGB en natuurlijk mijn samenwerkingspartners van de Kinderpraktijk Leeuwarden.

Naast mijn diëtistenpraktijk ben ik tevens verbonden aan de 4 noordelijke GGD- en jeugdgezondheidszorginstellingen. Ik adviseer op het vlak van de inhoudelijke voedingsadvisering en geef scholingen aan consultatiebureauteams, jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen.

 

nienke_wierdsma

Nienke Wierdsma